MICHELIN Guide

MICHELIN Guide er en anerkendt restaurantguide, der blev grundlagt i 1900 af brødrene André og Édouard Michelin, grundlæggerne af dækfirmaet MICHELIN. Oprindeligt blev guiden udgivet for at opmuntre bilister til at køre mere og dermed øge efterspørgslen efter dæk.

MICHELIN Guide Nordic Countries hylder hvert år restauranter, der har gjort sig særligt bemærket, og belønner dem med en- eller flere Michelin-stjerner ved en storslået ceremoni. De nordiske lande danner skiftevis ramme om ceremonien MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries, og de næste to år er det Danmarks tur til at vise sin gastronomiske styrke.  

I 2024 har Danmark 31 Michelin-stjerner fordelt over hele landet, og med værtskabet for de kommende års ceremonier, håber vi på endnu flere stjerner. MICHELIN Guide Nordic Countries dækker restauranter i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige og er en hyldest til den gastronomiske innovation og dedikation, der kendetegner de nordiske lande.

For mere information omkring Michelin Guide Nordic Countries her

25 & 26

I de kommende år vil samspillet mellem land og by stå skarpt, når vi tager på gastronomisk rejse fra jorden i Odsherred til bordene på Københavns bedste restauranter.

I 2025 danner Anneberg Kulturpark i Geopark Odsherred rammen om årets Michelin-ceremoni, mens Tivoli i hjertet af København overtager værtskabet i 2026.

Rundt om de to ceremonier vil vi gennem madoplevelser, ekstraordinære middage, fødevarefestivaler og meget, meget mere udbrede madglæden på tværs af landet.   

Glæd dig til et stjernespækket program, og følg med her på siden, hvor vi løbende opdaterer med spændende nyheder.